WILSON TENNIS CAMP - VI ÄR PROFFS PÅ TENNISLÄGER

Om campet..

Följ med i proffsens fotspår

Efter många år med gediget koncept och med Wilson som huvudsponsor, fortsätter Pontus Bergevi sin satsning på läger i Båstad och inför säsongen 2023 har man breddat konceptet ytterligare.

Välutbildade tränare

Huvudansvarig för lägren är Pontus Bergevi som har många års erfarenhet av tennisträning på alla nivåer. I wilson tennis camps tränarteam är det alltid välutbildade tränare som är med på lägren som därav skapar den rätta träningen för att alla spelare ska utvecklas oavsett ålder och nivå. . Tillsammans har man förmågan att skapa en professionell helhetsmiljö samtidigt som man förmedlar detaljer som utvecklar den enskilde individen till en bättre tennisspelare.

Anläggning i världsklass

Visionen med Wilson tennis camp är att bli Nordens ledande tennis camp. För att nå denna vision anordnar vi därför lägren där det finns en anläggning som är komplett inom alla områden. Detta ser vi i Båstad Sportcenter, en av Sveriges modernaste och största tennisanläggningar. Anläggningen består bl a av 14 tennisbanor – grus, 6 banor inomhus – hardcourt, sporthotell, idrottshall, fotbollsplaner, gym, konferenslokaler, välsorterad sportshop och en restaurang. En viktigt del för ett bra läger är god och nyttig mat som gör att Du får den energin som behövs för att orka med alla träningspassen. Vi erbjuder även mellanmål i samarbete med Finax.

SVÅRSLAGEN UPPLEVELSE

Genom samarbetet med seriösa medarbetare, vår huvudsponsor Wilson, Båstad Sportcenter och övriga samarbetspartners kommer Wilson tennis camp att kunna erbjuda tennisläger av högsta kvalitet. Vår ambition är att varje deltagare kommer att uppleva kvalificerad, intensiv träning med hög kvalitet samtidigt som vi strävar efter att erbjuda en totalupplevelse i fantastisk tennismiljö.

BÅSTAD – PROFESSIONELL FRAMTONING I RÄTT MILJÖ

Det är en stor ära att kunna erbjuda Wilson tennis camp i en god och attraktiv miljö. Därför är det en självklarhet att lägga Wilson tennis camp i Båstad.

Tag chansen och utveckla ditt tennisspel! Anmäl Dig redan nu!

Vill du veta mer om boendet & anläggningen?

KLICKA HÄR!

Mängder med nya tips & råd

Lägerinnehållet utvecklas ständigt och nu står vi inför sommarens läger med nya och intressanta delmoment.

ALLT BÖRJAR MED TEORI…

Vi anser att det finns många delar i teorin bakom en framgångsrik tennisspelare. Vi tror också att mental träning hör till en av de främsta faktorerna. Utan starkt psyke kommer du inte att prestera på din högsta nivå i pressade situationer. Vi jobbar mycket med noggrannhet i allt vi gör. Utgår från våra 3 F som står för Fötter, Förberedelse samt Fokus.

Därför lär vi dig grundläggande teori och filosofier för att du ska få bättre helhet kringtennisträning; kost, materialkännedom, taktik, träningsplanering etc.

…SOM LIGGER TILL GRUND FÖR TEKNIK…

För att nå din högsta prestationsnivå är det viktigt med rätt teknik. Genom att i rätt ålder träna in de rätta rörelserna blir man en bättre tennisspelare samt i skadeförebyggande syfte. Vi går inte in och ändrar stora tekniska detaljer, det anser vi är klubbtränarens jobb. Vi diskuterar teknik, visar teknik och jobbar med de bastekniska detaljerna som alla måste få med sig för att utvecklar som tennisspelare

…SOM SPETSAS AV GOD TAKTIK

Att veta specifikt vad man bör göra i vissa lägen är direkt matchavgörande. Under lägret ger vi dig därför taktiska tips där vi förklarar hur du går tillväga för att få motståndarna på fall. För att vinna matcher gäller det att utnyttja ”sina vapen” på ett effektivt och taktiskt sätt. Träning på fasta situationer samt matchlika övningar och matchspel gör att du lär dig hur du spelar mot olika spelstilar.

Hur spelar man mot en ”slugger”? Hur spelar man mot en ”gnetare”? Hur spelar man mot en som har en ”dålig backhand” mm. Detta är exempel på frågor som vi diskuterar samt tränar på för att kunna övervinna olika spelstilar. Vi har haft många genom åren som har en fantastiskt bra teknik, men inte ”kan” spelet tennis. Det är viktigt att få en förståelse för spelet och det går att jämföras med schack, att kunna göra rätt drag. Vi jobbar mycket med att Ni ska lära er hur man bygger upp poängen och går på avslut i rätt situationer

FILMKLIPP PÅ PROFFSEN

Under lägren tittar vi även på många filmklipp från ATP och WTA touren där Ni får se hur spelarna agerar i olika lägen. Mycket vikt läggs här på hur de varierar serven, hur de returnerar i olika lägen samt hur de bygger upp spelet innan de går för avslut.

FYSTRÄNING – ÖVNINGAR SOM FAKTISKT GÖR NYTTA

Ni har säkert vid ett flertal tillfällen genomfört olika övningar utan att veta vad de ger.

Vårt mål med fysen under lägret är att Ni får en förståelse för övningarna, får testa olika program där ni lär er och hela tiden förstår syftet och målet med övningarna som även är kopplat till att ni ska bli en bättre tennisspelare

Vi har speciellt utbildade fystränare som under lägren endast jobbar med dessa delar. Vårt mål är att du under lägret får en bra utbildning och bas inom fysträning angående koordination, balans, styrka, spänst, kondition osv där vi utgår från din ålder och nivå.

Vi genomför vissa roliga tester som göra att du sedan när du kommer hem kan fortsätta med och där du hela tiden kan mäta och jämföra dina resultat för att tydligare se din utvecklingskurva. Alla får ett träningshäfte med olika träningsprogram som vi genomför under lägret som du sedan kan träna hemma på egen hand

Wilson tennis camp – vi gör vårt yttersta för att bli Nordens bästa tenniscamp!