Wilson tennis camp

Mängder med nya tips och råd!

Lägerinnehållet utvecklas ständigt och nu står vi inför sommarens läger med nya och intressanta delmoment.

Allt börjar med teori…
Vi anser att det finns många delar i teorin bakom en framgångsrik tennisspelare. Vi tror också att mental träning hör till en av de främsta faktorerna. Utan starkt psyke kommer du inte att prestera på din högsta nivå i pressade situationer.
    Därför lär vi dig grundläggande teori och filosofier för att du ska få bättre helhet kring  tennisträning; kost, materialkännedom, träningsplanering etc.

…som ligger till grund för teknik…
För att nå din högsta prestationsnivå är det viktigt med rätt teknik. Genom att i rätt ålder träna in de rätta rörelserna blir man en bättre tennisspelare samt i skadeförebyggande syfte.
    Videoanalyser kommer ligga till grund för denna träning så att du på ett enkelt sätt kan se dina slag och att vi tillsammans arbetar mot rätt mål.

…som spetsas av god taktik
Att veta specifikt vad man bör göra i vissa lägen är direkt matchavgörande. Under lägret ger vi dig därför taktiska tips där vi förklarar hur du går tillväga för att få motståndarna på fall. För att vinna matcher gäller det att utnyttja ”sina vapen” på ett effektivt och taktiskt sätt. Träning på fasta situationer samt matchlika övningar och matchspel gör att du lär dig hur du spelar mot olika spelstilar.
    Hur spelar man mot en ”slugger”? Hur spelar man mot en ”gnetare”? Hur spelar man mot en som har en ”dålig backhand” mm. Detta är exempel på frågor som vi diskuterar samt tränar på för att kunna övervinna olika spelstilar.

Videokameran ljuger inte… den utvecklar
Genom videofilmning ser våra tränare hur din spelstil är och vad som du bör satsa på och vilket som behöver tränas på mer.
    Under lägerveckan videofilmar vi samtliga spelare och därigenom får du en bild av hur din teknik ser ut samt hur du förflyttar dig på tennisbanan.

Fysträning – övningar som faktiskt gör nytta
Många är de övningar man gjort utan att veta vad de ger. Många är de övningar som man skulle vilja vara utan pga dåliga instruktioner. Vi ger dig ett nytt innovativt synsätt på både fys- och tennisträning.
    Vi har speciellt utbildade fystränare som under lägren endast jobbar med dessa delar. Vårt mål är att du under lägret får en bra utbildning och bas inom fysträning angående koordination, balans, styrka, spänst, kondition osv där vi utgår från din ålder och nivå.
    Vi genomför vissa roliga tester som göra att du sedan när du kommer hem kan fortsätta med och där du hela tiden kan mäta och jämföra dina resultat för att tydligare se din utvecklingskurva.

Wilson tennis camp – vi gör vårt yttersta för att bli Nordens bästa tenniscamp!

Gå till våra läger – JuniorlägerVuxenlägerMatch Camp

Tillbaka till bakgrundAnmäl Dig redan nu!